Treći susret vespi u organizaciji Vespa kluba Podgora, održan proteklog vikenda, okupio je, o čemu smo već izvijestili, brojne zaljubljenike u ovaj pomalo romantični model motocikla prvi put izbačen na tržište prije gotovo 70 godina. Prvo što pomislimo na spomen vespe je, naime, kakav crno-bijeli nostalgični kadar talijanskog filma, no vespe, potvrđuje to i podgorski klub, i dan danas okupljaju poklonike nepogrešivog talijanskog dizajna suvremenih performansi.

Da se radi o klasiku ne samo glede dizajna nego i izdržljivosti, potvrđuje i priča s podgorskog skupa kojemu je nazočio i jedan daleki gost. Naime, kako doznajemo od organizatora, na susret je, uz goste iz cijele Hrvatske, susjedne BiH, Češke i Austrije, došao i putnik koji je prokrstario cijelom Europom te se na svojem putu “zaletio” i do Podgore.

– Svaki sudionik susreta ima svoju priču o vespi, ali bismo izdvojili Austrijanca Andreasa Mayera koji je na svojoj Vespi Sprint iz 1973.godine na dugom putu od 2500 kilometara po Europi odlučio svratiti u Podgoru i otkriti ljepote naše Rivijere, otkrili su nam organizatori koji su iskoristili priliku da se zahvale Općini Podgora, Gradac te svim ostalim prijateljima i donatorima.

– Godinama dajemo sve od sebe da ugostimo naše prijatelje na najbolji mogući način te nam se isti uvijek rado i vraćaju, poručili su iz Vespa kluba Podgora.

Ivona Ćirak /foto Vespa klub Podgora