Danas je bilo predviđeno rušenje fiksne betonske pozornice na Trgu Kobaca na Zelenki, no od jutarnjih sati ovdje se odvija prava drama. Podsjetimo da su rušenje onemogućili kamioni puni zemlje obrta Bakalar, a kasnije i sam gradski vijećnik Joze Vranješ koji je najprije parkirao svoj automobil na prometnicu, a kasnije u znak protesta i sam, u društvu dvojice sugrađana, sjeo na pozornicu. Na ovaj se događaj osvrnuo aktualni gradonačelnik Zoran Paunović koji od jutros, zajedno sa zamjenicom, koordinira ovom akcijom.

– Moram priznati da ni u najcrnjem scenariju nisam mislio da je ovo moguće u našem gradu. Nisam od njih očekivao 100 dana mira, ali ne mogu vjerovati da se usude ovako otvoreno sabotirati. Bivši zamjenik gradonačelnika i aktualni gradski vijećnik Joze Vranješ odlučio je naime sabotirati rušenje pozornice. Prvo je fizički ometao rušenje kamionima nasutim zemljom od podizvođača, obrta Bakalar, kasnije i vlastitim automobilom. Na teren je izašla policija i nadam se da će odraditi svoj posao. Ovakve scene nas neće pokolebati, ni uplašiti – a dobro znam da im je to namjera. Pozornica je gotovo izazvala pravni sukob s trgovačkim gigantom Konzumom, dio javne nabave za nju je potencijalno sporan, a gradu je nepotrebna jer imamo mobilne pozornice za događanja na Zelenki ili bile gdje dalje u gradu. Umjesto pozornice niknut će klupe i malo zelenila, a trg će biti još ljepši. Bez obzira koliko im to smetalo, osvrnuo se na ovaj događaj Zoran Paunović.

Dodao je i da sami postupak izgradnje nije proveden transparentno, a dio radova vezanih za betonsku pozornicu isključen je iz javne nabave.

Oglas

Inače, podsjetimo da je Joze Vranješ u jučerašnjem razgovoru na naš portal najavio prijavu protiv gradonačelnika Paunovića DORH-u i USKOK-u. Ustvrdio je da Paunović pogoduje trgovačkom lancu.

I. Ćirak/foto Fb