Općina Baška Voda će žurno pristupiti izradi Urbanističkog uređenja Urania 1–9, s ciljem omogućavanja rekonstrukcije Hotel Hrvatska, apartmanskog naselja Urania i izgradnje hotela na susjednom zemljištu za koji je ishođena građevinska dozvola.

Potvrdio nam je to načelnik Josko Roščić koji je zadovoljan dogovorom postignutim prošlog tjedna u Zagrebu, u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja. Sastanak je inicirala firma Marea Alta u vlasništvu Petra Ćorluke, vlasnika tvornice Violeta, a tema je bila prostorno planska problematika s ciljem stvaranja uvjeta za realizaciju projekta vrijednog oko 20 milijuna eura.

Podsjetimo, već smo pisali o namjeri investitora koji je prvotno mislio raditi adaptaciju i podizanje standarda na 4 plus zvjezdice, no i povećanje kapaciteta što je Općinsko vijeće odbilo.

Oglas

U svakom slučaju, dogovorom je definirano da hoteli ostaju u istim kapacitetima jer je načelnik stava da dotrajala komunalna infrastruktura ne omogućava povećanje kapaciteta.

UPU Urania 1-9 činit će jedinstvenu funkcionalnu cjelinu. Žurno će se pristupiti izradi dokumenta te bi se prijedlog istog trebao naći na dnevnom redu prije raspuštanja Općinskog vijeća.

M. D. /foto M. D.