Baška Voda šampion je Turističke patrole Večernjeg lista 2020. godine, po svemu posebne, teške i komplicirane, nikad izazovnije za hrvatski turizam. Patrolirali smo od istarskog Novigrada do Cavtata na jugu, razgovarali s brojnim turističkim radnicima, profesionalcima koji se odreda svojski trude spasiti turističku sezonu obilježenu dezinficijensima, zaštitnim maskama i otkazivanjima zabavnih sadržaja te turistima za koje smo se uvjerili kako se kod nas osjećaju sigurno, mnogi i sigurnije nego u domovini, kada je opasnost od zaraze koronavirusom u pitanju.

Večernjakovi reporteri od 1975. godine ocjenjuju turističke destinacije, a ove smo godine smo među 29 jadranskih odredišta neke uvrstili i po prvi put želeći otkriti široj javnosti još uvijek nepoznate bisere na našoj obali. Osim toga, uz uređenost mjesta, plaže, smještajne kapacitete, ugostiteljsku ponudu, kulturne, zabavne i sportske sadržaje te, naravno, gostoljubivost domaćina, veću pozornost nego ranije posvetili smo zdravstvenoj skrbi.

Baška Voda, po ocjeni Večernjeg, iza sebe je ostavila jaki Cavtat, Mali Lošinj i Opatiju, ali i veliko pozitivno iznenađenje ove koronasezone – Pakoštane.

Oglas

– Pobijedili smo? To je izvanredno! Drago mi je da je netko prepoznao naš trud i zalaganje kao i sve ovo što smo napravili posljednjih godina. Osobito mi je drago što smo nagradu Turističke patrole Večernjeg lista dobili u ovoj godini koja je iznimno teška, kada se borimo s nevidljivim koronaneprijateljem. Mi smo se za ovu sezonu, unatoč svim ograničenjima, temeljito pripremili. Postigli jako dobre rezultate, zadovoljni smo, a kada su zadovoljni domaćini, zadovoljni su i gosti – komentirao je Joško Roščić, načelnik Općine Baška Voda vijest o prvom mjestu u Večernjakovoj Turističkoj patroli.

Bašku Vodu ocijenili smo najboljom zbog ulaganja u uređenje mjesta, plaža, šetnica i luke, održavanja čistoće, zdravstvene skrbi kao i zbog odlične posjećenosti u ovoj kriznoj sezoni u koju su ušli spremni.

Iako se u mjestu koje broji oko 2000 ljudi odmaralo oko 10.000 gostiju, u Baškoj Vodi gužve nismo zatekli. Plaže, među kojima je i njihova daleko poznata Nikolina, koja je proglašena za jednu od 10 najljepših u Europi, sustavno se uređuju i proširuju – piše Večernji list.
M. D. /foto D.A.