U tijeku je izrada Urbanističkog plana uređenja Baško Polje, a kako nam je kazao Josko Roščić, baškovoški načelnik, neke su elemente postrožili u odnosu na Prostorni plan.

– Obvezuje se investitor da osigura jedno parking mjesto za dva ležaja, a sukladno omogućuje se izgradnja prodajnog centra, vodenog zabavnog parka te pumpne stanice. Smještajni kapacitet se ne mijenja i ostaje isti, 2500 ležajeva, površina koju pokriva UPU iznosi preko 300 tisuća kvadrata, a Urbanistički plan uređenja se upravo izrađuje, sukladno odluci Općinskog vijeća, kazao nam je Roščić.

Naime, uoči odluke o izradi UPU-a Općina je dobila mišljenje o procjeni utjecaja na okoliš. Investitor je Jadran hotel iz Crikvenice koji namjeravaju u ovaj objekt uložiti 120 milijuna eura.

Oglas

– Bit će to objekt s 4 plus zvjezdica, a da nije bilo ove pandemije koja je sve usporila, s radovima bi se već bilo krenulo. Ovako očekujemo da će krenuti idućeg ljeta, kazao je Roščić.

Što se tiče Dječjeg sela, kazao nam je da će uskoro ići na drugi natječaj. Prvi je, podsjetimo, objavljen prošle godine, no nitko se nije javio.

Funkcija je lječilište (sportsko-zdravstveni-rekreativni turizam, op.a.), a kapacitet 1800 ležajeva.

Ivona Ćirak /foto Wikipedia