Baškovođanin Toni Jurišić na svojem je Fb profilu iznio zanimljive podatke koji, kako je kazao, nekome možda mogu pomoći u odluci da se ipak cijepi.

Naime, nakon preboljenog covida Toniju je titar iznosio 1600.

– Nakon devet mjeseci iznosi 752,4. Danas, tri tjedna nakon prve doze cjepiva iznosi 43.148,3! Eto, ako nekome ovo može pomoći u odluci i pomogne mu da sačuva svoj život, bit će mi neizmjerno drago. Nadam se da neće odmoći nikome, napisao je Toni našalivši se u nastavku kako testove na čipove u poliklinici još uvijek nemaju, pa prisutnost istih nije mogao provjeriti.

Oglas

Inače, Toni je koronu prebolio prije točno godinu dana, i njegovo iskustvo nije bilo nimalo lako, iako ima svega 42 godine i nije imao nikakvih kroničnih bolesti.

– Nakon prva dva dana sam čak i ja prozborio u sebi, neš ti ove korone, za dan dva sam kao novi. Ali nažalost nije tako bilo, pisao je o svojem iskustvu Toni kojemu se u narednim danima bolest nastavila u obliku visoke temperature koja nije silazila, nesnosnih bolova…

Deseti dan se stanje pogoršava, temperatura raste do skoro 40 stupnjeva i Toni gotovo pa nije mogao udahnuti. Narednih par dana zimica, visoka temperatura, čak i halucinacije…Toni je izgubio sedam kilograma i upala pluća ostavila je traga, a svima je savjetovao da se ne šale s ovom podlom i nepredvidivom bolešću.

Danas, godinu dana nakon što je pobijedio bolest, a strahovao je tijekom ta dva tjedna da možda i  neće, dijeli svoje iskustvo koje je, kako veli, egzaktno. Brojke ne lažu. Visoki titri nakon samo prve doze dovoljan su, kaže Toni, dokaz da ono ipak djeluje.

Ivona Ćirak /foto privatni album