Ministar zdravstva Vili Beroš naredio je potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava u Hrvatskoj zbog aktualne situacije s koronavirusom.

“Naredio sam kao ministar zdravstva potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava u Hrvatskoj. Upravo je ovo vrijeme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu”, napisao je Beroš na facebooku u utorak.

Aktualno stanje s koronavirusom tjera nas sve u zdravstvenom sustavu na izvanredni angažman, od liječnika primarne zdravstvene zaštite, hitne pomoći, zavoda za javno zdravstvo do svih bolnica koje skrbe za sve oboljele, dodao je.

Oglas

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1413 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 18 osoba je umrlo, što je najveći broj umrlih u jednom danu od početka epidemije.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je trenutno ukupno 11.311, a među njima je 897 pacijenata na bolničkom liječenju. Na respiratoru je 57 pacijenata.

U zagrebačkoj Areni u ponedjeljak su počele pripreme za prijem bolesnika s covidom-19. Postavilo se 400-tinjak ležajeva, a po potrebi kapaciteti smještaja će se povećavati.

Hina/screenshot Youtube