Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u četvrtak kako odluka o zatvaranju teretana u Splitsko-dalmatinskoj županiji nije donesena naprečac već na osnovu zapažanja i odluka lokalnog Stožera civilne zaštite na temelju tamošnje epidemiološke situacije.

“Odluka lokalnog županijskog stožera nije donesena naprečac, oni imaju sve podatke koje u ovom trenutku ne znam, ali znam da smo komunicirali da je riječ o četiri teretane, odnoosno fitness centra u različitim gradova gdje je epidemiološka služba detektirala novooboljele. Nakon mnogih razgovora i pitanja donijeli su taj zaključak”, rekao je Beroš novinarima pred Banskim dvorima.

Sigurno imaju egzaktan broj, lokaciju i nazive teretana i siguran sam da tu odluku nisu donijeli naprečac. Svi smo vrlo svjesni koliko svaka takva odluka ima utjecaja na zaposlene i vlasnike, ali morate nam dopustiti da u ovom trenutku očuvanje zdravlja bude na prvom mjestu, kazao je.

Oglas

Beroš se osvrnuo i na “slučaj Zadravec”, koji je prerastao u aferu nakon što je u javnost iscurila snimka njegovog telefonskog razgovora sa zamjenicom ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Dijanom Zadravec.

“Radim svoj posao najbolje što znam i umijem, to će zasigurno netko procjenjivati. Uhvatio sam se u koštac s najvećim izazovima zdravstvenog sustava i u ovom trenutku sam čak i zadovoljan što nisam popustio pritiscima i ucjenama, nego sam omogućio zakonito djelovanje institucija”, ustvrdio je.

“Malo me žalosti što je u medijskom prostoru fokus s osnovne teme, a to je pokušaj utjecaja i ucjene na dva visoka državna dužnosnika, mog državnog tajnika i mene, maknut u drugi plan. Zadovoljan sam što smo omogućili zakonito odvijanje procesa”, kazao je Beroš.
Hina /foto M.D