Ministar zdravstva Vili Beroš u subotu je komentirao skup Festival slobode čiji organizatori prosvjeduju u Zagrebu protiv mjera ograničenja u situaciji epidemije koronavirusa, istaknuvši da poštujem slobodu i pravo svakog čovjeka, ali ne može podržati neznanstveni pristup Covidu.

“Kao demokršćanin poštujem slobodu i pravo svakog čovjeka na vlastito promišljanje i stajalište o svim važnim životnim pitanjima. Hrvatska je demokratska zemlja u kojoj se njeguje sloboda mišljenja i izražavanja stajališta”, napisao je ministar zdravstva Beroš na svome Facebooku.
No, naglasio je Beroš, “kao liječnik i humanist, kao hrvatski ministar zdravstva ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu-19 i metodama koje omogućuju njegovo širenje među građanima koji zagovaraju i promiču organizatori ovakvog skupa”.

Dodao je kako “vjeruje da se većina hrvatskih građana osvjedočila da su sve mjere koje su poduzimali osigurale visoki stupanj zaštite od zaraze i njenih posljedica”.
“Sva privremena ograničenja imala su samo jedan cilj – zaštititi zdravlje i živote hrvatskih građana. I u tome smo uspjeli i uspijevamo.
Svatko ima slobodu izbora, ali mora biti svjestan i svih posljedica svojih odluka. Kako za sebe tako i za sve ljude u svom okruženju”, napisao je ministar zdravstva na Facebooku.
Hina / foto MD

Oglas