Dva dana nakon Crikvenice, putujuća kulinarska radionica Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) namijenjena ugostiteljima, kuharima te F&B menadžerima stiže u četvrtak, 11. studenog, na otok Brač. Chefu Željku Nevenu Bremecu pridružit će se u vođenju i legenda domaće kuhinje Stevo Karapandža, a radionica će se održati u konobi Toni u mjestu Dol nadomak Postira od 13 do 16 sati.

Kroz ovu besplatnu edukaciju uz demonstracije, polaznici će upoznati s dijelom ŠKMER-ovog edukativnog programa Mediterranean Culinary Arts (MCA) koji se zasniva na aktualnim kulinarskim trendovima Mediterana po “Haute Cuisine” standardu u spoju s tradicionalnom kuhinjom.
MCA roadshow izvodi se uz potporu Ministarstva turizma i sporta RH, partnera i sponzora, a “turneja” se nastavlja do ožujka 2022. godine te će ŠKMER-ov edukativno-kulinarski tim gostovati i u Slavoniji, Baranji, Međimurju, Kvarneru te Lici.

– Na MCA Roadshowu predstaviti atraktivna jela od ribe, kao što su savršeni carpaccio, riblji tartar, glavna jela s prilozima i platingom, kao i pripremu a la carte morskih predjela s modernima dekoracijama po Haute Cuisine standardu. Segment radionice posvećen je i zero waste konceptu u kuhinji na primjeru ribe. Riječ je o potpunom iskorištavanju i poštivanju namirnice, konceptu prema kojem uobičajeni “otpad” gotovo da ne postoji, posebice, ako ga se iskoristi u temeljcima, umacima i dekoracijama. Prilika je da se ugostiteljima, kuharima i zaposlenima u F&B sektoru predoče mogućnosti optimizacije poslovanja u objektima temeljene na dugogodišnjem iskustvu naših predavača u vođenju kuhinja renomiranih restorana i hotela – najavila je Alma Harašić Bremec, voditeljica ŠKMER Kuharske Akademije.

Oglas

Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje besplatno. Informacije i prijave na+385 99 3198 961 ili [email protected]
MD/foto PR