Odličan interes se pokazao na prvi dan provođenja projekta Općine Gradac koja je o svojem trošku organizirala mikroprijevoz za stanovnike svoje općine. Potvrdio nam je to načelnik Općine Matko Burić kazavši kako je danas kombi bio napunjen više od polovice. Točnije, maksimalno po trenutnim epidemiološkim mjerama. Podsjetimo da se radi o besplatnom prijevozu namijenjenom primarno starijim osobama koje idu u Gradac iz okolnih mjesta, a najčešće zbog ambulante odnosno ljekarne. Ugovor je potpisan na tri mjeseca počevši od 1.veljače.

– Iz razloga što nismo znali kakav će biti interes kroz dulji period odlučili smo se za potpisivanje ugovora na tri mjeseca, a ako bude interesa, nastavit ćemo dalje. Ovo nas zaista ne košta puno, radi se o 1850 kuna mjesečno za dva transfera tjedno. S obzirom da je Gradac centar općine, logično je da će ljudi imati potrebe, kazao je Burić.

Na pitanje jesu li se na projekt odlučili na osnovu ranije izraženog interesa, odgovorio je potvrdno. – Bilo je dosta upita, a reakcije za sada su zaista odlične. Vlada jedan konsenzus oko toga i svi pozdravljaju ovu mjeru koja bi se mogla provoditi na cijeloj Rivijeri, jer Makarska je i dalje središte, rekao je Burić.

Oglas

Inače, besplatni prijevoz na području općine osim ponedjeljkom odvija se i četvrtkom.

Ivona Ćirak/foto M. D.