Slovenski biciklist Jon Božić iz tima Adriamobile pobjednik je ovogodišnjeg, šestog po redu Međunarodnog biciklističkog uspona na Biokovo koji je održan u nedjelju u organizaciji BK Makarska. Božić je ujedno postavio i novi rekord staze, koju je odvozio za jedan sat, 29 minuta i 11 sekundi.

Na drugo mjesto plasirao se Vedad Karić iz zeničkog BK Rotacija, koji je stazu prošao s vremenom 1:34,48, dok je treće mjesto osvojio prošlogodišnji pobjednik Robert Kralj, koji je ovaj put utrku završio za jedan sat, 34 minute i 53 sekunde. Utrka je startala u nedjelju u 10 sati s makarskog lukobrana i sudjelovao je ukupno 101 natjecatelj, dok je samo proglašenje pobjednika uz ručak i domjenak održano popodne u prostoru PŠRD Arbun.

– Mislim da je za nas ovo bila najbolje organizirana utrka do sada, sve je jako dobro štimalo i mogu se samo zahvaliti natjecateljima, sponzorima te svima koji su na bilo koji način pomogli – kazao nam je Nenad Židić iz BK Makarska.
Inače, u utrci je sudjelovalo i sedmero članova makarskog biciklističkog kluba a najbolji je rezultat ostvario Ivan Okmažić s vremenom 1:42,20 čime je svoj prošlogodišnji rezultat popravio za punih 6 minuta.

Oglas

O.F.