Ivan Okmažić je ponovo osvojio naslov državnog prvaka Hrvatske i to u seniorskoj konkurenciji, ovog puta u kategoriji Eliminator (XCE)

Naime, u organizaciji Biciklističkoga kluba ‘Metković’ u Metkoviću se ovoga vikenda održao ‘Neretvanski đir’, odnosno dvije zanimljive biciklističke utrke.Tako je u subotu održana MTB utrka u disciplini eliminator ‘XCE Metković 2021’. Na stazi dugoj 600 m u starom dijelu grada, svoje sposobnosti pokazalo je 110 natjecatelja u svim kategorijama. Naš Ivan Okmažić iz BK Makarska bio je prvi u seniorima, drugo mjesto osvojio je Stjepan Hunjak, MBK Črni Vrh a treće Matija Trstenjak, BK Mura Avantura.

‘Neretvanski đir’ se nastavio se i u nedjelju, a natjecatelji se preseleli na Predolac gdje se održala i istoimena međunarodna utrka ‘UCI class 1 XCO Predolac’ koja se od ove godine boduje za i za premijer ligu BiH. Domaćini su pripremili 4500 metarastaze na kojoj su svoje sposobnosti pokazali natjecatelji iz Hrvatske, BiH, Italije, Francuske, Češke, Crne Gore i Slovenije.
MD/foto BK Makarska

Oglas