Nova 62 slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini čime se ukupni broj zaraženih u toj zemlji od izbijanja epidemije približio 3000.

Nakon testiranja nešto više od 1100 uzoraka u Republici Srpskoj potvrđeno je 38 slučajeva zaraze a u Federaciji BiH 24, priopćili su u nedjelju iz entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

Pojedinačno je najveći broj slučajeva zaraze bio u Doboju gdje je registrirano 12 novozaraženih.

Oglas

BiH u proteklih desetak dana svakodnevno bilježi dvoznamenkasti broj novozaraženih pa su od kraja ovog tjedna pojačani inspekcijski nadzori nad radom ugostiteljskih i trgovačkih objekata kako bi se osiguralo poštivanje mjera fizičke distance i nošenja zaštitnih maski.

Postojećim mjerama propisano je kako u zatvorenim prostorima može boraviti do 100 osoba uz uvjet uzajamne fizičke udaljenosti no provjere na terenu pokazuju kako se u kafićima i restoranima malo tko pridržava propisanih ograničenja.

“Došli smo u situaciju da moramo biti represivni jer je očito da se broj neodgovornih pojedinaca koji krše ove mjere povećava”, kazao je za portal Klix Adin Ajdinović, ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove Federacije BiH.

Hina