Testiranja provedena u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini potvrdila su kako se u Tešnju i dalje održava žarište epidemije koronavirusa jer je tamo potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze.

Na Kliničkom centru Sveučilišta u Sarajevu od utorka do srijede testirali su 279 uzoraka pri čemu su otkrili osam pozitivnih na koronavirus od čega je sedam bilo upravo iz Tešnja a jedan iz Bosanskog Novog.

Time se broj slučajeva zaraze u Tešnju povećao na 82 otkako je ona 21. svibnja izbila među zaposlenima u tvornici “Koža-Komerc”. Svim zaposlenim tada je određena mjera samoizolacije a pod pojačanim su nadzorom i članovi njihovih obitelji.

Oglas

U Kliničkom centru u Banjoj Luci testirali su 595 uzoraka te su i tamo otkrili osam novih slučajeva zaraze no oni su disperzirani pa je tako troje novozaraženih s područja Banje Luke a ostale iz četiri druga grada.

Od izbijanja epidemije u BiH je potvrđeno nešto manje od 2600 slučajeva zaraze uz 152 smrtna slučaja.

Većina mjera ograničenja poduzetih kako bi se kontroliralo širenje zaraze je ukinuta a na snazi su i dalje samo restrikcije koje se odnose na rad škola i fakulteta za koje i dalje vrijede preporuke da se školska godina završi online gdje god je to moguće.
Hina /foto Pixabay