– Atraktivna nebeska šetnica – Skywalk na Biokovu na predjelu Ravna vlaška od subote je zatvorena za posjetitelje, tijekom zimskog razdbolja.

Tehnički zaštićen bit će prilaz vidikovcu izgrađenom u obliku potkove, izvan litice, sa staklenom plohom za hodanje kako bi se u zimsko vrijeme sigurnosno zaštitio vidikovac, a posjetiteljima željnim avanture, također zbog sigurnosti, onemogućio prilaz staklenoj površini, rekao je ravnatelj Parka prirode Biokovo Slavo Jakša prije jutrošnjeg odlaska na Biokovo.

Rekao je da je tu biokovsku atrakciju ove godine posjetilo nešto više od 105.000 posjetitelja, dok je lani Biokovo posjetilo njih nešto više od 60.000.

Tako je nebeska šetnica na Biokovu ove godine atraktivnost parka umnogostručila, istaknu je Jakša spomenuvši također da je ovih dana dovršena prva faza Posjetiteljsko-informacijskog centra Parka prirode Biokovo u zgradi bivše osnovne škole u zabiokovskom mjestu Župa.

Oglas

Inače, projekt pod nazivom “Novi Adrion – pomicanje održivog korištenja prirodne baštine PP Biokovo”, koji inače sadrži 12 projektnih elemenata vrijedan je 34 milijuna kuna, a EU je za njega bespovratno izdvojila oko 27 milijuna kuna.

Hina