Iz Savjetovališta Lanterna javljaju kako lokacija koja je izabrana za umjetnički mural u Makarskoj nažalost nije ostvariva, što je ujedno drugi poziv građanima da daju suglasnost za pročelje ili zid zgrade površine 60 m2. Prvi put su o tom svojevrsnom “zapinjanju” izvrsnog projekta MentArt izvijestili prošlog tjedna, tražeći od građana prijedloge lokacija, ali i suglasnosti stanara.

Kao razlog tome što je propala prvotna ideja s priložene slike navode tehničke poteškoće.

– Stoga vas molimo za pomoć i vaše prijedloge nove lokacije. Naša nadaleko poznata umjetnica Tea Jurišići njen KVAR illustration zaslužuju atraktivno mjesto u gradu, kako bi uljepšavali svakodnevicu za sve nas, stoji u poruci.

Oglas

Ivona Vučić iz Savjetovališta Lanterna kazala nam je kako je moguće da će se naposljetku ići na ilustriranje više lokacija manje površine i možda na ne toliko zamjetnim i istaknutim lokacijama.

Zašto je toliko teško realizirati jedan ovakav urbani projekt, teško je reći. Vjerojatno se radi o proceduri i birokraciji, a vrlo lako moguće i o zatvorenosti naših ljudi za ovakve inovativne projekte i neprepoznavanje umjetnosti u oslikavanju murala.

Šteta, jer svaka zgrada dobila bi s time dodanu vrijednost, imidž, identitet, a na kraju krajeva, i upečatljiviji estetski dojam.

Ivona Ćirak /foto Lanterna