Proteklog tjedna ispred work out igrališta na gradskoj plaži uklonjen je dio betonskih pitara kako bi se na ovoj površini postavio dvorac na napuhavanje, od čega se ogradio i sada već bivši gradonačelnik Jure Brkan, i novi gradonačelnik Zoran Paunović. Brkan je naveo kako nema nikakve veze s tim odobrenjem te je zeleno svjetlo stornirao, a Paunović se osvrnuo na ovaj slučaj u priopćenju, a očigledno zato jer su prozivke upućene i na njegov račun, iako još nije bio preuzeo vlast.

Nakon objave članka o svojevrsnoj “obrani” igrališta javio nam se bivši dogradonačelnik Dražen Nemčić koji je kazao kako je spomenuti zaključak i narudžbenicu potpisao još prošle godine te kako se radi o zakonitom rješenju.

– Narudžbenica se odnosila na uklanjanje dijela pitara da bi se osigurao južni pristup trafostanici, a isti ga kao i sprave onemogućavaju u slučaju požara ili servisa. Sukladno Pravilniku potrebna su dva. Igralište je samo popisano u evidenciji komunalne infrastrukture i mislim da nema projekta niti atesta sprava te nije ucrtano u katastru. Kako se radi o rekreacijskoj površini, zaključkom sam odobrio postavljanje dvorca na napuhavanje i to u večernjim satima. Zaključak je izvanredan akt temeljem kojeg Odjel izdaje odobrenje pa su tako temeljem njega uređene zelene površine prenamijenjene u komercijalne rekreacijske. Na istoj površini je odobreno i iznajmljivanje bicikala, a i prodaja kokica. Iskreno, ne vidim ništa sporno osim što bi isti nekom predstavljao konkurenciju, a vlastite nerealne zahtjeve nisu ostvarili pa su iskoristili svoj utjecaj da isti ne bi dobio odobrenje. O mojoj odgovornosti obavijestio sam novoizabranog gradonačelnika te ću mu iznijeti detaljnije informacije, objasnio je Nemčić.
M. D. /foto O. Franić

Oglas