Baškovođanin Frane Granić, vozač biciklističkog kluba Extreme iz Makarske, osvojio je prvo mjesto na međunarodnom natjecanju u sklopu Prvenstva Mađarske u konkurenciji od 15 vozača master klase.

Natjecanje se vozilo u dvije vožnje po 2 i pol minute, a prvih osam iz prve vožnje plasiralo bi se u finale. Frane je u prvoj vožnji završio na osmom, zadnjem mjestu koje je vodilo u finale. No, u samom finalu je odvozio perfektno te na kraju osvojio prvo mjesto, kao i nagradu za najbolji trik.

Kako nam kaže Frane, s kojim smo porazgovarali nakon vožnje, Mađarska je tradicionalno jedna od zemalja u Europi u kojima je ovaj sport najviše razvijen, imaju i najviše vozača a njihova natjecanja redovito privlače i sudionike i gledatelje iz čitave Europe i šire.

Oglas

– Drago mi je što je druga vožnja ovako dobro ispala i što mi je donijela prvo mjesto, pogotovo jer dugo vremena nisam imao priliku nastupati radi stanja s koronom – kaže nam Frane koji se, kao i inače, za nastupe i natjecanja priprema u Baškoj Vodi i okolici.

MD / foto:privatni album