Kako doznajemo iz izvora bliskih Gradu, u početnoj su fazi konkretni razgovori o budućnosti Peškere, koja je nedavno napokon došla u makarsko vlasništvo, a koja bi nakon pristiglog pisma namjere već od iduće godine mogla sasvim promijeniti izgled.

Naime, Gradu je krajem prošlog tjedna pristigao dokument u kojem investitor, navodno bogati poduzetnik iz susjedne BiH, nudi vraćanje čitavog prostora Peškere u stanje u kakvom je bilo prije stotinjak godina. Odnosno uz potpuno uređeno umjetno jezero s labudovima, što bi podrazumijevalo uklanjanje svih postojećih objekata i njihov izmještaj duž šetnice dr. Franje Tuđmana.

U investiciju bi se krenulo završetkom ljetne sezone, da bi prve turiste 2022.godine na mjestu današnjeg plažnog sadržaja dočekalo umjetno jezero i labudovi.

Oglas

Čitav bi posao bio ‘težak’ 30-ak milijuna kuna koliko je investitor navodno spreman uložiti,a u tom slučaju plažni kiosci i beach barovi bili bi usmjereni prema prostoru ‘piknik placea’ i obližnjeg parka.

Kakve bi komercijalne sadržaje uredio uza samo jezero i koji je interes ulagača, nismo uspjeli doznati, jer u Gradu upozoravaju da se radi samo o inicijalnom projektom rješenju.

Više informacija o ovoj priči donosimo – malo sutra. Sretan vam 1.travanj, svjetski dan šale.

Apri-li-li-li 😉

Redakcija Makarska danas