Boris Jokić svoju bi djecu poslao u školu da postoji javnozdravstvena garancija, kaže, ali tih garancija ni približno nema. Također, roditelji djece nemaju preduvjete da donose takve odluke, smatra Jokić.

Ističe kako je odluka o povratku djece u školske klupe usred epidemije “jedna od najsramotnijih i najneodgovornijih odluka u povijesti Republike Hrvatske, a svačega smo se nagledali. Radi se o klasičnom prebacivanju vrućeg krumpira iz ruku politike u ruke stotina tisuća građana. To ne bi trebala biti politika. Politika nije samo slikanje po Facebooku, hodanje po bruxelleskim hodnicima. Politika je prije svega donošenje odluka za te 9-godišnje učenike i učenice i 60-godišnje učiteljice – kaže za Dnevnik Nove TV.

“Stvar je vrlo jednostavna, znate – ako postoje preduvjeti za školu, onda se u školu mora ići. A ako preduvjeta nema, onda škole nema u fizičkom obliku. Sve drugo su improvizacije koje ne vode nikamo”, kaže Jokić, koji predlaže da se kreira jasan plan za povratak u škole.

Oglas

Sjednite zajedno za stol i donesite odluke. Uz političku neodgovornost i kukavičluk nećemo završiti tako dobro”, zaključuje Jokić.

Cijeli članak možete pročitati ( i pogledati video) ovdje.

M.D.A. / Foto: Screenshot