Ne kaže se uzalud da gdje čeljad nije bijesna, ni kuća nije tijesna. No isto je tako točno da smo se navikli tješiti tim riječima kad govorimo o kapitalnim objektima društvene namjene na koje strpljivo i ponizno čekamo gotovo pa desetljećima. Koliko god zvučalo kao floskula, kad se takvi “predmeti želje”, poput suvremenog i prostranog dječjeg vrtića ostvare, sreći uistinu nema kraja.

Jedna takva božićna priča puna optimizma i zahvalnosti stiže nam iz Brela u kojima su mališani i njihove tete proslavili prvi Božić u novom dječjem vrtiću “Anđeo čuvar”. Javila nam se ravnateljica Antonija Ivanac, kazavši kako ima potrebu podijeliti lijepe stvari iz njihovog vrtića, pogotovo kad se sjeti godina u kojima su mučili muku s prostorom i kad su im zbog toga neke aktivnosti ipak bile uskraćene.

– Nakon 26 godina rada osjećam iznimno zadovoljstvo i spokoj, jer ne samo da imamo prelijepi vrtić, nego je i kolektiv vrlo složan i kad čuješ da djelatnice dolaze s osmijehom na posao, nema veće stvari. Uza sve to važno je imati veliku podršku osnivača, koju mi imamo.

Oglas

U vrtiću imamo 44 djece, od čega imamo jednu 6-satnu skupinu, te jednu 10-satnu, imamo zaposlene četiri odgojiteljice, dvije spremačice te u stručno-razvojnoj službi imamo pedagoga, logopeda, i višu medicinsku sestru. Jako smo dobro ekipirani, ispričala nam je Ivanac.

Vrtić su prigodno okitili, a uređeno je sve, od kuhinje, preko kamina pa do mini Božićnog grada. Posebno je dojmljiv, kaže nam ravnateljica, bio božićni ručak, a svo vrijeme s panoa u hodnicima čuvali su ih anđeli, light motiv koji je inspirirao tete na izradu ukrasa. Uostalom, i sam se vrtić zove “Anđeo čuvar”.

– Naravno da prostor nije sve jer su najvažniji ljudi, ali je lijepo kad imate ovakav prostor koji vam omogućava toliko toga. Na primjer, planiramo u idućoj godini dovoditi stručnjake te organizirati edukacije, čemu se unaprijed radujemo, kazala nam je ravnateljica.

Mališanima iz Brela želimo da i dalje uživaju u svojem drugom domu, a svim ostalima koji i dalje čekaju da izađu iz vlažnih suterena stambenih zgrada davnih godina pretvorenih u improvizirane vrtiće, želimo da i sami sljedeći Advent slave u lijepom, novom, 21.stoljeću primjerenom objektu.

Ivona Ćirak /privatni album