Odgojiteljice vrtića Radost jučer su, u dvorištu dječjeg vrtića, izvele sjajnu lutkarsku predstavu za djecu “Priča o maslačku”. Predstava je nastala prema priči ” Plesna haljina žutog maslačka”.

Predstavu su, kako nam je pojasnila odgojiteljica Milena Majić, izmislila djeca, a lutke je napravila Marija Ivanković. Odgojiteljice pod vodstvom odgojiteljice Milene učile su, naime, raditi s lutkom cijelu zimu, a rezultat je bio najbolje vidljiv iz oduševljenja djece. No gotovo jednako ushićene oko svega bile su i same tete!

Naime, izvesti predstavu traži umijeće, ali prije svega vrijeme i trud, koji nisu izostali. Iako publika na koncu vidi “samo” rezultat, do njega vode brojni koraci koje nam je pojasnila Majić.

Oglas

Dio pripreme predstave je tako i pisanje dramskog teksta, pronalazak prikladne glazbe, i sve to, zajedno s prostorom i scenom, učiniti atraktivnim za djecu i u isto vrijeme edukativnim.

– Presretna sam zbog izvedene predstave i ponosna na kolegice koje su na poslu bile cijeli dan, kako bi sva djeca iz vrtića Radost mogla vidjeti predstavu, ispričala nam je Majić.

Što drugo reći nego bravo za tete, koje su po tko zna koji put pokazale ljubav prema svojem poslu i prema mališanima. Dobro znaju da je dramski izričaj jedan od najboljih načina za obratiti se djeci, podučiti ih nečemu, osloboditi emocije, otvoriti svijetu, potaknuti komunikaciju…

Kako su djeca reagirala na predstavu, možete vidjeti iz njihove perspektive, točnije, iz crteža mališa.

Ivona Ćirak