Turistička sezona 2021., iako je daleko od onih godina kakve pamtimo, budući su u ovo vrijeme hoteli bili odlično popunjeni, ipak obećava. Prema podacima eVisitora, u Brelima je za vikend ostvareno 3719 noćenja, što je 48 posto od 2019.godine. U odnosu na prošlu godinu noćenja su bolja za nekih 40 posto. Naime, lani je za ovaj vikend ostvareno 2692 noćenja u ova dva dana.

Najviše je gostiju iz Češke, 915, dok su na drugom mjestu Poljaci s brojkom od 536. Na trećem mjestu su Nijemci, kojih je 398, a Ukrajinaca 327. Lani je poredak bio sličan s time da su na trećem mjestu bili Austrijanci. U 2019.godini je poredak bio isti kao i ove godine. Tad je naime boravilo 1436 gostiju iz Češke, 1056 iz Poljske, te 759 iz Njemačke.

– Bolje je nego lani, sve je ranije počelo i skoro su svi hoteli otvoreni, za sada Berulia i Soline, a od 1.srpnja očekujemo otvaranje Marine. Prema najavama iz hotela, stanje bookinga je dobro i ja vjerujem da bismo trebali biti zadovoljni ako epidemiološka situacija bude povoljna. Pratimo kartu i vidimo olakšanja svaki dan, gotovo cijela Europa je u zelenom, tako da se nadamo da će se ovako nastaviti i kroz naredne mjesece te da ćemo moći računati i na posezonu, rekla nam je Valentina Vitković, direktorica TZ-a Brela.

Oglas

Ivona Ćirak