Nakon završetka turističke sezone, općina Brela je nastavila dogradnju i uređenje dvaju mjesnih groblja Sv. Juraj i Sv. Stjepan. U planu je izgradnja 23. grobnice na sv Stjepanu i 55 grobnica na sv Jurju.

” Ovo su dva jako bitna projekta za našu općinu jer od 2001.g postoji manjak obiteljskih grobnica u našoj općini i godinama radimo na rješenju tog problema. Općina nije imala zemlje u svom vlasništvu gdje bi se vršilo proširenje groblja sv. Juraj a na sv. Stjepanu nas je dočekalo dugovanje izvođaču od čak 4mil kn bez da je dovršio radove na groblju…U međuvremenu smo isplatili cijeli dug, kupili oko 3000m2 zemlje, donijeli UPU, ishodili građevinske dozvole, izabrali izvođače i krenuli konačno u izgradnju. Dočekao nas je bezbroj problema oko oba groblja ali se konačno nadzire rješenje. Dugo su nam ta groblja svima bila trn u oku, puno se tu skupilo problema ali privodimo sve uspješno kraju” – kaže načelnik Brela Stipe Ursić

Osim igradnje novih grobnica, radovi uključuju i uređenje pristupnih staza ukrasnom kockom, izgradnju ogradnih zidova, postavljanje drenažne i oborinske odvodnje, hortikulture, dakle potpunog uređenja obaju groblja. Nakon toga u planu je i uređenje groblja Naret u Gornjim Brelima. Na taj način bi se, dodaje Ursić, zaokružila ova problematika mjesnih groblja u Brelima.

Oglas

MD/foto Općina Brela