Od 9.do 11.10.u Brelima će se održati deseto izdanje memorijalnog skupa Glavno da se klajmba, koji je pokrenut u jesen 2011. godine u čast alpinista Tonija Rosa, Igora Skendera i Martina Užarevića.

– Izuzetno smo ponosni što smo uz veliku pomoć članova SAK Ekstrem, AO Velebit i AO Željezničar tolike godine uspjeli održati ovaj skup na životu te se nadamo da ćemo još dugo nastaviti s ovom lijepom tradicijom druženja i penjanja na moćnom i prelijepom Biokovu – navode organizatori.

U subotu, 10. listopada, u 19.15 sudionici GDSKa moći će poslušati kratku prezentaciju o povijesti skupa, a u 19.30 slijedi vrhunac subotnje večeri – predavanje Borisa Čujića, legende hrvatskog penjanja.

Oglas

Boris Čujić jedan je od najistaknutijih predstavnika srednje generacije hrvatskih alpinista i jedan od pionira sportskog penjanja u Hrvatskoj. Tijekom svoje duge i bogate karijere penjao se u stijenama širom svijeta, od Kleka i Paklenice, preko slovenskih i središnjih Alpa do grandioznih monolitnih stupova Grenlanda, Patagonije i Tasmanije; okušavao se u zaleđenim slapovima čarobnog Zelenog vira i ledenim svijećama talijanskih Dolomita; pomicao granice hrvatskog sportskog penjanja u penjalištima širom Istre i Dalmacije, ali i Amerike i Australije.

M. D. /foto SAK Extrem