U ovoj godini renoviraju se dva hotela u Brelima, hotel Soline i hotel Maestral čije se otvaranje predviđa za 28.svibnja. S obzirom da je predsezona usko vezana s hotelskim smještajem, to se odražava i u registriranim noćenjima na području Općine Brela, pojašnjava nam Valentina Vitković, direktorica TZ-a Brela.

– Ove godine u razdoblju predsezone ukupni broj noćenja kreće se oko 12.000 registriranih noćenja i to upravo zbog spomenutih okolnosti. U odnosu na 2021. godinu kada predsezone nije gotovo ni bilo, to je oko 140% noćenja više, međutim negdje oko 44% noćenja registriranih u 2019. godini, ističe Vitković.

U hotelskom smještaju ostvareno je oko 7500 noćenja zaključno s 20.svibnja, u 2021. 3031 noćenje, a 2019. čak 24 tisuće noćenja.

Oglas

Emitivna tržišta iz kojih turisti dolaze su redom: Njemačka, BiH, Poljska, Ukrajina, Slovenija, Hrvatska – iz svih bilježimo porast u odnosu na prošlu godinu, međutim lanjska predsezona je bila prilično slaba i nije dobar pokazatelj kretanja tržišta.

U obiteljskom smještaju su Poljska, Njemačka, Ukrajina, Slovačka vrlo blizu prema registriranim noćenjima za ovo razdoblje.

M.D./foto M.D.