Osnovna škola se na natječaju Turistička kultura 2020. plasirala među pet najboljih osnovnih škola u RH i jedina je škola iz primorske Hrvatske u tom užem odabranom krugu.

– Tema natječaja Turističke kulture 2020. u organizaciji Prokulture – Opservatorija kulturnih politika – Split te u suradnji s OŠ Hvar i uz potporu grada Hvara bila je Slikom i zvukom kroz moj zavičaj, a potakla je na istraživanje zavičaja kroz njegove različite vrednote, prirodne i kulturne posebnosti.

Kroz priču s članovima obitelji, učiteljima, anketama na terenu (provedenim u dvjema skupinama ispitanika: sa stanovnicima Brela kao i s ljudima koji nisu stanovnici Brela) te radom na povijesnim izvorima, naši učenici su istraživali breljanske lokalitete Napoleonovu cestu i Nevistinu stinu, doznajemo od profesorice Gorane Babić.

Oglas

Učenici koji su radili na istraživanju i prezentaciji su Anđelina Zelić, Pavla Carević, Adrian Dujam Jakir i Grgur Vrcić. S učenicima su na prezentaciji radile učiteljice Sanja Josipović, Vanja Sokol i Gorana Babić.

Prema odluci ocjenjivačkog Povjerenstva projekt breljanske škole izabran je za predstavljanje na 13. smotri Turističke kulture u Hvaru.

Početkom školske godine 2020./2021. Povjerenstvo je zbog trenutnih okolnosti s koronavirusom donijelo odluku kako će predstavljanje biti odrađeno virtualnim putem uz pomoć snimljene video prezentacije, umjesto planirane javne prezentacije projekata u Hvaru.
Video je postavljen na zajedničku playlistu na You Tube kanalu  Prokultura online
I.Ćirak /ilustracija MD