O izdvajanju Doma zdravlja Makarska iz županijskog Doma zdravlja bilo je govora i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća u okviru aktualnog sata, a pitanje o tomu postavila je SDP-ova vijećnica Jagoda Martić. Prema riječima gradonačelnika Jure Brkana, a o čemu smo već pisali, Županija je suglasna s izdvajanjem doma zdravlja, a sada se, kako tvrdi, traži pravni okvir i pokušava zatvoriti financijska konstrukcija.

-Zakon o zdravstvenoj zaštiti ne priječi Županiju da osnuje makarski Dom zdravlja i to je jedini pravni okvir, kazao je Brkan dodajući kako je na županijskoj Skupštini da donese ovaj akt o izdvajanju.

Ključni problem su financije, odnosno “gubitaški” segmenti doma zdravlja kao što su hemodijaliza i stacionar, a koje konzumiraju ne samo stanovnici Makarske nego i cijele Rivijere te području koje joj gravitira. -Tko bi to podmirio? Županija bi trebala i dalje pokrivati te troškove, tvrdi Brkan koji je najavio kako će se idući sastanak s ministrom zdravlja trebao održati ovog, ili vjerojatnije, idućeg tjedna.

Oglas

I.Ćirak/ foto M.D.