Kako odabrati duksericu koja je kvalitetna i koja će dugo trajati

Što se tiče materijala duksericu birajte po vlastitom izboru. Sintetske materijale birajte  za sportske aktivnosti, koje ne bi trebale propuštati vlagu, niti dovoditi zrak tako da se vaše tijelo tokom aktivnosti ne hladi, a pamučne opcije koristite za šetnje, izlaske i aktivnosti koje vas neće umarati toliko da ćete se znojiti. Unutrašnjost pamučnih majica bi trebala biti od flisa, a sama kapuljača na dukserici trebala bi biti s unutrašnje i vanjske strane obložena istim materijalom, a ne flisom. Pripazite na patent zatvarač, koji mora biti vidljiv i kvalitetan, što znači da ne smije zapinjati, a materijal ne bi trebao ići preko njega. Sama kapuljača mora stajati dobro tj. ne smije padati, mora uvijek zadržavati oblik. Što se tiče patent zatvarača koristite plastične ili metalne (srebrne ili zlatne) nikako one koje su poprimili boju bakra, što bi značilo da metal korodira i da će ubrzo prestati funkcionirati, a vrlo vjerojatno ćete s njim zaprljati ruke i odjeću. Uvijek imajte osnovne boje s kojima možete sve upariti, a to su; bijela, crna i siva. Nemojte se libiti uzeti i ostale boje, kao što možete pronaći na stranicama Bolf. Bojama kao što su plava, zelena, crvena ili one s uzorcima zasigurno ćete ostati primijećeni, pa ne bi bilo loše imati više opcija na izbor.

Kako znate da dukserica pristaje vašem tijelu?

Veličina dukserice u struku ne bi trebala biti ni previše široka ni preuska. Glava mora cijela stati u kapuljaču tako da ju vjetar ne otpuše, a kad ju stavite, glava se mora slobodno kretati lijevo-desno bez da se kapuljača okrene ili padne s glave. Džep takozvani klokan ne bi trebao biti izbočen, osim ako nešto ne nosite u njemu. Kada govorimo o duljini dukserice, idealno je da stoji iznad vaših hlača, ne preko, a pogotovo ne kraće od toga. Ako je dukserica duža, onda vam se i noge vizualno skraćuju, pa pomno odaberite dužinu koja vam neće urušiti siluetu tijela. Rukavi na dukserici moraju sjesti na zapešće, a ne preko ruku ili kraće, koje će izgledati kao da ste majicu posudili od djevojke ili mlađeg brata. Vrat ne bi trebao biti previše otvoren, a samu regulaciju uvijek možete postići vezicama ako ih dukserica ima.

Donosimo kako da održite svoju duksericu da izgleda kao tek kupljena

Vidjeti svoju omiljenu duksericu kako je nakon pranja izgubila oblik, boju i ostale elemente, zna biti frustrirajuće. Da bi izbjegli sve nedaće koje joj se mogu dogoditi, morate voditi računa i brinuti o njoj kao i o nekim drugim stvarima, a mi ćemo vam pomoći u tome. Ne stavljajte svoju duksericu na pranje, nakon svakog nošenja (ona je nešto poput jakne, nije pri samom dodiru sa tijelom), česta pranja, deterdženti i sušenje, može uništiti mekoću i boju materijala, ali i njen oblik. Kada ju stavljate prati, obvezatno ju preokrenite naopako, zbog toga da ne dođe u dodir sa drugim materijalima pa se ošteti ili za prevenciju da se konci ne izvuku. Perite ju u hladnoj vodi ili na najnižoj temperaturi, a ako imate vremena i volje najbolje bi bilo da ju ručno operete potopivši je u vodu u koji ste prethodno stavili nježni deterdžent. Probajte izbjegavati omekšivač za rublje, koliko god vam odjeću čini mekšom i mirisnijom, s vremenom stvara voštani premaz, koji uzrokuje nemogućnost upijanja tkanine. Izbjegavajte sušiti svoje dukserice u sušilici i ako možete sušite ih na svježem zraku, materijal se neće stisnuti, a ostat će mekan kao i prilikom kupnje.

Sponzorirani članak