Veći dio aktualnog tjedna obilježilo je stabilno vrijeme uz dosta zimskog sunca. Za dio godine bilo je iznimno toplo, osobito početkom tjedna kada su najviše dnevne temperature zraka u dijelovima Dalmacije dosezale ili prelazile 20 Celzijevih stupnjeva – piše Rade Popadić za Dalmacija Danas.

Jugo je krajem dana najavilo današnju promjenu vremena.

Danas nas ujutro i sredinom dana očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno će u kratko vrijeme pasti preko 20 litara kiše po kvadratnom metru. Lokalno može biti izraženijih neverina i tuče. U najvišim planinama, uglavnom Dinari i Kamešnici, prolazno će biti snijega iznad 1400 metara. U drugom dijelu dana kiša će prestati, te će se postupno razvedriti. Ujutro će još biti umjerenog i pojačanog juga, slabit će i na moru okretati na tramontanu, a uz obalu prema kraju dana i buru koja osobito na makarskom području može imati vrlo jake udare.

Oglas

Jutro će biti relativno toplo, a najviše dnevne temperature zraka bit će od 9°C ponegdje u Zagori do 16°C ponegdje uz obalu.Subota donosi suho i pretežno sunčano vrijeme. Jo će ujutro biti umjerene do jake bure, podno Biokova s olujnim udarima, slabit će u drugom dijelu dana. Jutro i osobito večer hladniji, najviše dnevne temperature zraka od 11 do 16°C.

U nedjelju će biti sunčano sa slabim vjetrom. Ujutro u Zagori mraz. Najviše dnevne temperature zraka od 11 do 16°C.

Početak sljedećeg tjedna obilježit će stabilno vrijeme.

M. D.