Burni dan u Makarskoj donio je dvije intervencije vatrogasaca, ali i nova upozorenja vlasnicima parcela uz protupožarne puteve.

Kako javljaju iz JVP Makarska u 12:38 pristigla je dojava da dimi iz garažnog prostora na predjelu Umca, po dojavi se odmah uzbunjiva dežurna smjena JVP Makarske s 1 vozilom i 3 vatrogasca.

Dolaskom na mjesto intervencije koji je bio podalje od prostora zbog nemogućnosti pristupa zbog grana, razvlače se vatrogasne cijevi te se pristupa gašenju požara košnice za pčele unutar prostorije i isti se lokalizira u 12:53, a potpuno gasi u 13:00.

Oglas

Predio do kojeg smo dolazili je bio pun granja od maslina i borova na protupožarnom putu te smo u povratku iste morali uklanjati, kako ne bi dodatno oštetili vozilo! .

Dok smo uklanjali grane, zaprimamo novu dojavu o požaru otvorenog prostora u Zadarskoj 52F u 13:24. Upućiva se druga smjena JVP-a na intervenciju s 2 vozila i 5 vatrogasaca, te se požar u kratkom roku lokalizira i potpuno gasi!

Izgorilo je 100 kvadrata niskog raslinja u masliniku, 1 maslina i hrpa smeća! Ovim putem apeliramo još jednom na maslinare da održavaju grane maslina te da iste ne smetaju vatrogasnim vozilima na protupožarnim putevima, kao i nesavjesnim građanima da se suzdrže od paljenja na otvorenom prostoru u vrijeme bure – još jednom apeliraju Vatrogasci.

MD/ foto JVP Makarska