S predstavom “Jel’ tako, Zorane?” otvoren je jučer, u Sridi sela u Tučepima, 17. po redu ciklus ka Kulture u tučepskim zaseocima. Hvaljena predstava Kazališta Moruzgva i Kazališta Marina Držića, u režiji Tamare Damjanović i po priči spisateljice Tanje Mravak, opravdala je sva očekivanja i oduševila publiku koja je snažnim pljeskom i oduševljenim povicima pozvala glumce na bis.

Priču ispletenu s puno humora, ali i životne drame, tipične za Mediteran, glumci su iznijeli uvjerljivo i upečatljivo, unijevši koloplet snažnih, međusobno suprotnih emocija koje na našim prostorima gotovo pa shizofreno, ali opet tako prirodno egzistiraju u krugu obitelji.

Izvrsni Vedran Mlikota kao pater familias koji svoje emocije najlakše izražava ljutnjom i beštimanjem, Barbara Nola koja je odlično utjelovila dalmatinsku mater najslabiju na svoje “muško dite”, te karakterno posve različite kćeri Petra Svrtan i Iva Šimić Šakoronja, obje uvjerljive u svojim temperamentnim verbalnim duelima, kao i Paško Vukasović u ulozi zeta koji sve vidi, ali mudro šuti, svjestan činjenice da gola istina u obiteljskoj drami s davno posloženim ulogama zapravo nikome ne treba, svi su doprinijeli dojmu da se publika zaista zatekla na kakvom burnom obiteljskom ručku, a ne u Sridi sela.

Oglas

Barijera između glume i zbilje nježno je uklonjena baš kao između glumaca i publike, a kako nam je kazao umjetnički direktor Ivica Mijačika, glumci su nakon predstave komentirali kako nisu nigdje imali takvu publiku.

Predstavi je, inače, prethodila standardna uvertira u vidu sviranja himne, podizanja zastave, prisege gledatelja, kKutz vatrometa, te pozdravnih govora Mijačike i tučepskog načelnika Ante Čobrnića. Nakon predstave gledatelji su, kao i inače, počašćeni spizom, a sinoć su se na meniju našli fuži s gulašom.

Ivona Ćirak /foto MD