Premda je prof. dr. sc. Gordan Lauc već dugo priznat u znanstvenim krugovima kao iznimna ličnost, šira javnost upoznala ga je tek posljednjih dana kao vrhunski kompetentnog stručnjaka za pitanja epidemije koronavirusa. Kao profesor i molekularni biolog te direktor Projekta ljudskog glikoma, doktor Lauc postao je tražen u medijima zahvaljujući činjenici da i najsloženije znanstvene pojmove objašnjava na originalan, znanstveno utemeljen i svima razumljiv način – piše Telegram.hr

Profesor Lauc upozorava kako je put do razvoja cjepiva i lijekova protiv koronavirusa još vrlo dug. Razlog je i to što se protiv virusa općenito teško boriti.

” Kao vječni optimist vjerujem da će svijet nakon ove pandemije postati bolje mjesto. Već sada vidimo da su utihnuli razni antivakseri, a medijima dominiraju znanstvenici i stručnjaci koji znaju o čemu govore. Nažalost ljudima treba nekakav stvarni problem kako bi naučili razlikovati bitno, od nebitnog i stvarno od izmišljenog. Kad nemate stvarni životni problem, onda vas opterećuju razno razne gluposti i ne uočavate koliko su one nebitne.” – kaže između ostalog u vrlo zanimljivom intervjuu koji je dao za Telegram, a možete ga pročitati ovdje.

Oglas

D.A. / Foto:Facebook