Požar koji je u nedjelju nešto prije 16 sati buknuo na Čiovu pod kontrolom je vatrogasaca koji su još uvijek na terenu s obzirom da su nedaleko od prvoga požara planula još tri, ali nisu ugroženi ljudi ni objekti, doznaje se od trogirskih vatrogasaca, a sumnja se da su požari podmetnuti.

Pod kontrolom je od 17,50 sati požar na Pivetovoj Glavici koji je gasilo stotinjak vatrogasaca s 25 vozila, te dva kanadera i air tractor. Na terenu je ostao dio vatrogasaca koji će dežurati cijelu noć dok požar ne bude u potpunosti ugašen.

Ostali vatrogasaci gase čak tri požara koji su buknuli nedaleko od prvoga požara. Sumnja se da su požari podmetnuti.

Oglas

“Oko 16,30 sati istodobno smo dobili poziv o požarima na još tri lokacije. Dio snaga smo prebacili s Pivetove Glavice gdje se sada radi na sanaciji požarišta. Po gruboj procjeni u ta je četiri požara izgorjelo nekoliko hektara borovine i srednje niskog raslinja. Nema ugroza za ljude i objekte”, kazao je za Hinu zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Trogir Marin Buble.

Kako se neslužbeno doznaje, mještani Čiova su blizu četiri požarišta vidjeli motocikl i na njemu dvije osobe, i o svemu su obavijestili policiju koja istražuje uzroke požara.
Hina /ilustracija Pixabay