Ne piše se dobro Mati J. (59) i njegovoj supruzi Sanji M. (55) – to što su završili u istražnom zatvoru je trenutno manji problem, puno je ‘nezgodnije’ što je istražiteljima treći član njihove zločinačke organizacije – sve priznao!

Kako neslužbeno doznajemo, dokazi protiv 44-godišnjaka su bili prilično solidni pa je tijekom ispitivanja odlučio istražiteljima priznati dobar dio cijele krijumčarske priče koja je okončana u srijedu spektakularnom akcijom u dolini Neretve u kojoj je angažirana interventna policija s ‘dugim cijevima’ te su pretražene kuće, skladišta, vozila – piše Dalmacija danas.

Uhićen je bračni par te 44-godišnjak, a kako stoji u zahtjevu za otvaranjem istrage protiv četvero osumnjičenih kojeg su podnijeli sa splitskog USKOK-a, od ožujka prošle godine kriminalna skupina je organizirala preprodaju 146 kilograma kokaina vrijednog preko sto milijuna kuna! A zaradili su više od 32 milijuna kuna tijekom cijele ‘operacije’.

Oglas

Sve je krenulo uhićenjem 50-godišnjeg talijanskog državljanina Andrea M. na području Baćine koncem lipnja – u njegovom Mercedesu talijanskih registracija pronađeno je gotovo 25 kilograma kokaina vrhunske čistoće od gotovo 77 posto. Iako je završio iza rešetaka, on je četvrti osumnjičeni u ovoj priči, barem zasad jer nije isključeno da će biti još uhićenja,

Nakon toga su krenule tajne mjere nadzora, policija je pratila skupinu i njihove dogovore oko prodaje kokaina različitim kupcima na području Metkovića i Opuzena. Upravo je 44-godišnjak bio zadužen za predaju droge, po uputama šefice i njenog supruga, drže na tužiteljstvu. Kokain je stizao do Metkovića u kontejnerima s brodova iz Luke Ploče gdje ga je 44-godišnjak spremao do dolaska kupaca – jedan od njih je bio Talijan koji je, prema istražiteljima, najmanje dva puta uzimao ‘bijelo’, ukupno preko 40 kilograma, što je namjeravao dalje prodati u svojoj domovini.

Zanimljivo, tijekom akcije pretrage vile u Metkoviću koju su koristili supružnici, iako je nominalno vlasništvo njihove kćeri, nije pronađen inkriminirajući materijal. No, iz USKOK-a smatraju kako imaju dovoljno dokaza – pored snimki tu je priznanje 44-godišnjaka – pa je otvorena istraga te je sudac odredio istražni zatvor za Matu i Sanju zbog opasnosti od ponavljanja djela. Za to vrijeme je 44-godišnjak pušten na slobodu, izrečena mu je tek mjera opreza, preciznije mora se svaki tjedan javljati policiji u Metković-piše Dalmacija danas.
M. D.