CNN je uvrstio makarsku plažu Nugal među 20 najboljih nudističkih plaža na svijetu! Tako se bajkovita uvala koja je proteklih godina stekla veliku popularnost našla u “društvu” plaže Chihuahua u Urugvaju, Little beach u Maui na Havajima, Nida Nude plaže u Litvi, Little Palm beach na Novom Zelandu, Moshup beach u Massachusettsu, Black’s beach u Kaliforniji, Lady bay beach u Sydneyu, plaža Buhne u Syltu u Njemačkoj, Wreck plaže u Vancouveru u Kanadi, Red Beach na Kreti, Platje des Cavallet na Ibizi, Cap d’Agde beach u Francuskoj…
U opisu članka na portalu CNN-a opisuje se Nugal kojemu nasuprot stoji otok Brač, dok do plaže vodi uski puteljak više namijenjen kozama nego ljudima. – Obavezno ponesite debeli ručnik ili čak i plažnu sjedalicu, jer je poput mnogih hrvatskih plaža i ova šljunčana, stoji između ostaloga u opisu.
Ono što nije navedeno – a dojam srećom ni možemo pokvariti jer CNN po svoj prilici neće raditi fact check na portalu Makarska danas – jest da je nudistička plaža takva samo do pola. Podsjetimo, iako je službeno nudistička, plaža Nugal godinama je zbog stečenog imidža na internetu postala i plaža za odjevene kupače, a nerijetko ih dijeli nesretni konop. Ono što je dobro jest da nikakve podjele ni bitke za Nugal ne umanjuju ljepotu uvale zagrljene klifovima, nadsvođene borovima i popločane prirodnim bijelim oblucima.

Ivona Ćirak /foto M.D.

Oglas