Dok MOST priprema akciju prikupljanja potpisa za referendum o COVID potvrdama, Grad Sveta Nedelja pokrenuo je u petak svoj e-referendum u kojemu želi čuti mišljenje svojih građana o ovom pitanju, odnosno jesu li COVID potvrde učinkovit alat za kontroliranje pandemije, piše Gradonačelnik.hr.

‘Odluke nacionalnog stožera civilne zaštite vidno su podijelile ljude i stvorile razlike među nama, a to nama kao ljudima koji upravljaju gradom nije u interesu.

Zato nas zanima vaše mišljenje nastavno na uvođenje obaveznih covid potvrda u sve javne institucije na području grada Svete Nedelje te smatrate li da su covid potvrde korisne za kontroliranje pandemije.
Također kao saborski zastupnik prije nego upućujem bilo kakav pisani apel želim vidjeti direktno mišljenje svojih sugrađana kako bih mogao imati jasniji i potpuniji stav oko mjera koje su na snazi.
Ovaj referendum je prvenstveno informativnog karaktera, kako bi znali u kojem smjeru se dalje prilagođavati situaciji te kako reagirati dalje’, objavio je gradonačelnik Dario Zurovec na svom FB_u i pozvao građane da se izjasne. Referendum traje do 1. prosinca.
Inače, Grad Sveta Nedelja prvi je u zemlji uveo e-referendum kao savjetodavni alat i najbrži način da čuju mišljenje svojih građana o važnim pitanjima, a prvi e-referendum proveli su prošle godine kada su građane pitali za mišljenje o najboljoj lokaciji za gradsku tržnicu.
M.D./foto Grad Sv.Nedelja

Oglas