Akcije dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji društava Hrvatskog Crvenog križa nastavit će se provoditi i dalje. Preporuke o izbjegavanju okupljanja i dalje su na snazi, ali ne odnose se na akcije darivanja krvi s obzirom na to da je nužno očuvati adekvatne zalihe krvnih pripravaka za transfuzijsko liječenje.

Darivatelji krvi imati će nesmetan pristup akcijama za prikupljanje krvi, a same akcije će biti organizirane tako da se poštuje najviši higijenski standard, siguran razmak između darivatelja te da ne bude previše osoba u jednom prostoru. Za sve detalje i informacije javite se u CK Makarska na 612-258 ili 091 573 4517.Ekipe za prikupljanje krvi dobile su jasne stručne naputke i educirane su kako postupati sa svakim potencijalnim darivateljem tijekom odabira, koja pitanja postaviti i na koji način utvrditi prikladnost za darivanje krvi.

Nedostatak krvi i krvnih pripravaka o kojima ovise životi brojnih pacijenata nosi puno veći smrtnosti od onog uzrokovanom korona virusom, Usto bolesnici čije izlječenje, a ponekad i sam život ovisan o transfuzijskom liječenju, ne mogu čekati da epidemija prođe.
Akcija DDK-i biti će u Makarskoj u Domu zdravlja u prostoru za DDK u prizemlju 24.ožujka od 9 do 12 sati – poručuju iz makarskog Crvenog križa.
O.F.

Oglas