Crveni križ trenutno ima 130 korisnika na cijeloj Makarskoj rivijeri, od čega 80 samo u Makarskoj, piše Slobodna Dalmacija.Do povećanja broja korisnika kojima je trebala jednokratna pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama došlo je odmah u ožujku i travnju jer su brojni Makarani i mještani Rivijere u to vrijeme “lockdowna” ostali bez posla. Tako je Crveni križ tada novonezaposlenima podijelio 86 paketa, a sada je na skrb dobio 15 novih osoba iz triju obitelji Roma koje su se nedavno doselile u Makarsku.

Ako ponovno dođe do “lockdowna”, Crveni križ može očekivati dvostruko veća brojka.

Ove informacije potvrdio je za Slobodnu  ravnatelj makarskog Crvenog križa Gloryan Grabner koji kaže kako je i sam Crveni križ u problemima jer je baš ove godine izostala pomoć u paketima hrane od strane FEAD-a.

Oglas

– Paketi FEAD-a nam jako nedostaju, ali nekako smo se uspjeli skrpiti uz pomoć “Podravke”, Zagrebačke banke i Crvenog križa Hrvatske, od kojih smo dobili 130 paketa pomoći, dok sada korisnicima starijim od 65 godina dijelimo 80 kompleta za zaštitu i dezinfekciju. Za sada još ne osjećamo značajan porast broja korisnika i u fazi smo ažuriranja naših podataka s podacima Centra za socijalnu skrb, ali ako se nastavi ovakva situacija s koronavirusom ili ako dođe do “lockdowna”, možemo očekivati duplo veći broj korisnika, što je neizbježno jer će ljudi biti gladni kruha – rekao je Grabner.

M. D.