U obostranom je interesu Srbije i Hrvatske da uzajamni odnosi budu stabilni i sadržajni, a za to je potrebno intenzivirati politički dijalog, ocijenili su u ponedjeljak srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić i veleposlanik RH U Beogradu Hidajet Biščević.

Dačić je novoimenovanog hrvatskog veleposlanika primio u nastupni posjet te je, uz dobrodošlicu i želje za uspješan mandat, istaknuo uvjerenje da će “dvije zemlje u narednom razdoblju, zajedničkim naporima uspjeti unaprijediti sveukupne bilateralne odnose”, priopćilo je srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

Sugovornici su se suglasili kako je “u obostranom interesu da odnosi između dviju zemalja budu stabilni i sadržajni i da je u tom smislu potrebno intenzivirati politički dijalog”.

Oglas

Dačić je, kako se navodi, izrazio spremnost da se nakon završetka pandemije realizira bilateralni posjet hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova Srbiji.

U razgovoru je bilo riječi i o izazovima s kojima su se Srbija i Hrvatska suočile tijekom borbe s pandemijom Covida-19, uz ocjenu da su se obje zemlje provedenim mjerama uspješno izborile s pandemijom.

Tijekom krize je, konstatirali su Dačić i Biščević, “ostvarena uspješna suradnja u pogledu organizacije transporta robe i prelaska graničnih prijelaza i tranzita građana”, navedeno je u priopćenju MVP-a.
Hina/foto Pixabay