Prvi puta u par godina, koliko se bavi izradom slika od naplavina, Nataša Klepo, profesorica njemačkog i talijanskog jezika, ohrabrila se staviti svoje radove na društvene mreže. Do tada su se “vesele kućice” poklanjanje prijateljima, gostima, poznanicima…Nije smatrala da radi bogznašto osim što se bavi onim što voli i što ju to opušta.

Nama se njezin rad svidio, pa smo njezinu inspirativnu priču odlučili proširiti dalje. Natašina priča je zapravo prava nadahnjujuća životna priča o promjeni “kursa” u zrelim godinama i odluci da se posvetimo onome što nas veseli i onome što nas više približava samom sebi.

– Prošle sam godine dala otkaz u Osnovnoj školi oca Petra Perice gdje sam radila dugi niz godina. Mnogima se moja odluka činila čudnom, ali nakon što sam neko vrijeme puštala da odluka sazrije, na kraju je došao trenutak da dam otkaz i odem iz škole koja me podosta iscrpljivala. Posvetila sam se turizmu kojim sam se doduše bavila i prije, ali usput. Sada dosta radim, ali bez stresa i s velikim zadovoljstvom. I naravno, posvetila sam se kreativnom radu, što mi je istinski gušt, pripovijeda nam Nataša.

Oglas

– Ljudi mijenjaju poslove, i to bi trebalo biti sasvim normalno, naravno ukoliko čovjek ima tu mogućnost, a ja sam srećom imala. Ne moramo se istim poslom baviti do smrti, kazuje Nataša.

Svoje je radove iz čiste znatiželje stavila na Facebook.

– Kad sam vidjela pozitivne komentare, bila sam sretna kao malo dijete, smije se.

Za kućice koristi komad maslinovog drva i naplavine. Kućice reže iz drveta, spaja te boja, a pozadinu radi u akrilu. Namjerava i okvire izrađivati sama, i to također od prirodnog drva.

Ivona Ćirak /foto privatna arhiva