Kako je i bilo najavljeno, nova promjena vremena stigla je do našeg područja protekle noći. Od ranog jutra prevladava oblačno uz kišu, ponegdje i pljuskove s grmljavinom.

Kako donosi Dalmacija danas, do sredine dana najviše kiše palo je u sjevernoj Dalmaciji, a obilnih pljuskova bilo je i u srednjoj. Zasada se na jugu Dalmacije zadržalo suho, ali odmicanjem sustava prema jugoistoku i tamo će stići obilnija kiša.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 11 sati najviše kiše, 59 litara po kvadratnom metru, palo je u Povljani na Pagu. Slijede Zadar 43, Starigrad Paklenica 39, Molat 37, Sinj 27, Vodice 26, Hrvace 23, Cista Velika 21, Zadvarje 19…

Oglas

U odnosu na jučer, temperature su u umjerenom padu. Sredinom dana najsvježije je u Zagori s temperaturama od 12 do 14°C, a uz obalu i na otocima je od 15 do 20°C. Najnižih 5°°C izmjereno je na Svetom Juri na Biokovu, što nije bilo dovoljno za snijeg.

Do kraja dana kiša će prvo prestati u južnoj, potom i srednjoj Dalmaciji,dok od četvrtka slijede tri pretežno sunčana dana.

M. D. /foto /ilustracija Goran Morović