Zbog trenutne epidemiološke situacije, u Splitsko-dalmatinskoj županiji nastava će se u školama po modelu A održavati samo od 1 do 4 razreda osnovnih škola, dok će svi ostali imati nastavu po modelu C, online, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.

Na preporuku epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i nakon konzultacija s Nacionalnim stožerom Civilne zaštite, kao i Ministarstvom znanosti i obrazovanja, održavanje nastave za učenike osnovnih i srednjih škola i studente Sveučilišta u Splitu provodit će se po modelu C odnosno online.

Nastava za učenike razredne nastave osnovnih škola, od 1. do 4. razreda, nastava će se održavati po modelu A odnosno neposredno u školi, priopćio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Oglas

Također se obustavlja održavanje praktične nastave u školskim objektima.

Iz Županijskog stožera su pozvali na pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a u slučaju promjene epidemiološke situacije te eventualne nove upute za organiziranje nastave, školske će ustanove biti na vrijeme obaviještene.

Hina