Prvosvibanjski vikend tradicionalno je obilježavao solidno popunjene hotele s cijenama koje godinama nisu značajnije varirale i prilično su vjerno odgovarale kvaliteti smještaja i usluge u hotelu. Međutim, snažni korona-potres koji u neizvjesnosti drži cijelo svjetsko gospodarstvo i turistička tržišta značajno je utjecao i na cijene u hotelima koji se na sve moguće načine trude privući goste. Osim fleksibilnih uvjeta otkazivanja do dan-dva prije dolaska, hotelijeri su cijene drastično snizili do te mjere da je noćenje u hotelu u Neumu gotovo pa jednako noćenju u hotelu Berulia u Brelima.

Hotel Vapore u Neumu ima četiri zvjezdice, a Berulia pet zvjezdica koje svakako pravda i lokacijom, i prestižnim imidžom destinacije sa svjetski prepoznatim prirodnim ljepotama i dugom tradicijom, no i kvalitetom objekta. Međutim, cijene su približno slične.

Noćenje s doručkom u Neumu za dvije osobe, s 30.travnja na 1.svibnja, stoji 88 eura, dok u Beruliji, na isti datum, samo pet eura više. Riječ je o sobama približne veličine i s pogledom na planinu, a pretraživali smo na Booking.com-u.

Oglas

U Makarskoj su cijene još niže. U hotelu Meteor noćenje u sobi s pogledom na more, a riječ je o renoviranim sobama u hotelu s četiri zvjezdice, stoji svega 77 eura na stranici Valamara. Osim fleksibilnih uvjeta otkazivanja te doručka, nude i pokriće troškova u slučaju COVID-a. Noćenje u sobi s pogledom na more platit ćete 85 eura, a večeru ćete dobiti za 119 eura. Za 149 eura gost dobiva sve nabrojano uključujući i večeru, a hotel je, da podsjetimo, friško renoviran, dok njegovu lokaciju ne treba uopće isticati.

Ivona Ćirak/ foto:ilustracija