Danas je održano Turističko vijeće TZ-a grada Makarske i to prvi put od svibnja, dakle prvi put u mandatu ove vlasti. Usvojene su sve točke, od rebalansa 2021.godine preko Financijskog plana za 2022.godinu pa do Plana i programa rada za narednu godinu.

Kako doznajemo, nije bilo većeg “talasanja” koje je bilo očekivano s obzirom da je u Vijeću jaka HDZ-ova struja kojoj ne odgovara to što ih je gradonačelnik Zoran Paunović zaobilazio te si, uz funkciju predsjednika, nadodao i funkciju v.d.direktora TZ-a. Paunović si je na kraju, naime, ipak osigurao većinu.

Zaključeno je, uglavnom, kako su financije stabilnije, prije svega jer je zaustavljeno trošenje, o čemu smo pri analizi rebalansa budžeta i sami pisali. Trenutno nema nikakvih dugova te se čak razmišlja i o vraćanju kredita, ukoliko se pokaže isplativo.

Oglas

Naplata turističke pristojbe bila je u cijelosti, a turistička članarina većim dijelom. Spomenuo se i natječaj za mjesto ravnatelja ili ravnateljice TZ-a, no to će biti točka sljedeće sjednice Turističkog vijeća.

I.Ćirak /foto M.D.