Danas se krenulo s pripremnim radovima na izgradnji mrtvačnice i uređenja ogradnih zidova u Velikom Brdu. Kako nam je rekao dogradonačelnik Joze Vranješ, ovo je četvrta faza nakon ishođenja građevinske dozvole, provedbe postupka javne nabave te potpisivanja ugovora s izvođačem radova vrijednih dva milijuna kuna.

– Radi se otprilike o iznosu koji je uplaćen od strane mještana za korištenje grobnog mjesta. Rok završetka radova je, inače, četiri mjeseca, budući se ne gradi samo mrtvačnica nego uređujemo i okoliš te uređujemo ogradne zidove. Na njih ćemo montirati kovanu ogradu, a obložit ćemo ih kamenom, kazao nam je Vranješ.

Marijo Nemčić, predsjednik Mjesnog odbora Velik Brdo, bio je prije par dana upozorio na činjenicu da se ovaj projekt ozbiljno prolongirao budući se s radovima na mjesnom groblju započelo još u vrijeme bivšeg gradonačelnika Tonćija Bilića.

Oglas

Na pretprošloj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Jure Brkan je bio rekao kako će se s radovima početi početkom godine no rok se ipak nešto produljio. S obzirom da je rok četiri mjeseca, završeno bi moglo biti početkom kolovoza.

I.Ćirak