Iz ŠKMER-a pozivaju sve zainteresirane u četvrtak 10-13 sati na Dane otvorenih vrata udruga u posjet Kuharskoj Akademiji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija u Jobovoj 2 na splitskom Spinutu.

Tom prilikom moći će upoznati staru kuhinju Trogira i okolnih otoka kroz pripremu jela pučke i ribarske tradicije ovog starog grada bogate povijesti i u gastronomskom smislu. Prezentaciju vodi član ŠKMER-a Vjekoslav Grgantov, inače šef kuhinje konobe Best i Ville Luna u Trogiru, a pokazat će pred posjetiocima pripremu tri slijeda koja dobrim dijelom vuku korijen iz venecijanske tradicije:

– Kumpari i lovine na ladno (volci i nanari)

– Skuša s grezon šalšom i aromatiziranom purom

Oglas

– Rogač kocke

“Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga se organizira s ciljem predstavljanja rada udruga i načina pružanja potpore građanima i lokalnoj zajednici. U četvrtak, 24. rujna, ŠKMER Kuharska Akademija otvorit će vrata i predstaviti svoje aktivnosti kroz kulinarske prezentacije pripreme jela koja objedinjuju mediteransku gastronomsku tradiciju i zdrav način prehrane, a tema su niza naših edukativnih radionica” – istaknula je Alma Harašić Bremec, voditeljica ŠKMER Kuharske Akademije

U subotu 26. rujna od 9 do 13 sati u Đardinu građani će moći posjetiti i ŠKMER-ov štand te na Danu volonterskog rada kušati tjesteninu s patkom. Prodajom porcija i donacijama prikupljat će se sredstava za potrebite kao što se to radi iz godine u godinu na ovoj manifestaciji, a radi se o nabavci
pomagala za Županijski savez slijepih Split koja će članovima udruge omogućiti učenje životnih vještina. Riječ je o uređajima kao što su kuhinjska vaga i indukcijska ploča koje “govore”, mjerni govorni vrč i slično.
M. D. /foto ŠKMER