Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić imenovao je Denisa Maslova novim ravnateljem Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije – objavili su iz SMN.

Denis Maslov je diplomirani teolog i sveučilišni specijalist Probacijskog tretmana, a službu ravnatelja Caritasa preuzeo je u četvrtak, 10. prosinca 2020. godine, naslijedivši č.s. Vlatku Topalović koja je tu službu vršila 4 godine (2016.-2020.).

Novom ravnatelju dekret je uručio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović naglasivši kako je karitativna služba izraz djelotvorne ljubavi i važan dio poslanja Crkve. Pozvao ga je da službu ravnatelja vrši u duhu ljubavi i milosrđa, zajedno sa suradnicima i volonterima Caritasa, te da pomoć usmjeri prema najpotrebnijima: obiteljima s više djece te onima koji nemaju nikoga da im pomogne, vodeći računa da i topla ljudska riječ tješi i vraća nadu.

Oglas

Denis Maslov završio je 2012. godine integrirani diplomski filozofsko-teološki studijski program na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu stekavši akademski naziv magistar teologije. Postdiplomski interdisciplinarni specijalistički sveučilišni studij Probacijski tretman na Filozofskom fakultetu u Splitu upisao je 2013., a 2016. godine obranio je završni rad na temu „Rad za opće dobro u Republici Hrvatskoj“, te je prvi u Hrvatskoj stekao akademski naziv sveučilišni specijalist Probacijskog tretmana.

U župi Obraćenja sv. Pavla na Pujankama u Splitu volontirao je u uredu župnog Caritasa, a kao vjeroučitelj radio je u nekoliko osnovnih i srednjih škola na području Splita i Šibenika. Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa odradio je u Probacijskom uredu Split, te je uspješno položio državni stručni ispit.

Voditelj je na volonterskom projektu Socijalne samoposluge „Solidarnost Split“ te koordinator volontera za što je prošao i edukaciju u Volonterskom centru Split. Vanjski je suradnik Centra sa socijalnu skrb Split na mjerama PBiN-a te nadzora nad roditeljskom skrbi.

Posljednjih šest godina bio je voditelj Centra za beskućnice/ke u udruzi “MOST” koja pomaže beskućnicima u socijalnoj integraciji. Voditelj je sportske sekcije Hrvatske mreže za beskućnike te izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika.
M.D./ foto: SMN