Pretežno ili djelomice sunčano, hladno i vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za nedjelju. U prvom dijelu dana uz više oblaka malo snijega može pasti uglavnom u gorju, a moguć je i uz obalu sjevernog Jadrana. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu jaka bura s olujnim, podno Velebita i Biokova i orkanskim udarima.

Upravo se pod takvim uvjetima jutros probudila i Makarska, koju nemilice šiba orkanska bura.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između -3 i 3, na Jadranu od 2 do 6 Celzijevih stupnjeva.

Oglas

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb otvorena je za sve skupine vozila, a zbog jakog vjetra na dionici Kikovica – tunel Tuhobić vozi se usporeno, dodatno zbog razmočenog snijega na kolniku.

Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za sva vozila: autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), na mostu Dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku (obilazak cestom Lozica-Mokošica-Sustjepan), na Paškom mostu.

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na državnoj cesti Udbina-Klapavice (DC1 ) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga te brzoj cesti Solin-Klis (DC1) zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema u Lici.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres -Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Pula-Zadar, Split-Hvar-Korčula, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split.

U prekidu su i trajektna linija: Sumartin-Makarska.

Zbog loših vremenskih uvjeta uvodi se raniji povratak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji br. 612 s polaskom u 9,30 sati iz uvale Porat >Luka Komiža.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Hina/ MD